HTML

Hö, Király!

2011.10.11. 11:32 :: jmc

kiraly_www_kepfeltoltes_hu_.jpgDanny McBride színésszel először a Trópusi Viharban találkoztam, ahol a pirománias Cody-t alakította a káoszba fulladt forgatás közepette, hozzáteszem zseniálisan. Következő szerepét - nem időrendi sorrendben - az Ananász Expresszben láttam, majd az Agyő Nagy Őben és az Egek Urában is feltűnik. Az Ananász Expresszben, amely talán a legismertebb - és minden kétséget kizáróan, még a Trópusi Viharnál is agyamentebb - szintén James Franco oldalán láthatjuk, akárcsak a Királyban és a két film rendezője is ugyanaz a David Gordon Green. Vagyis az agyament poénok és hülyeségek itt is garantáltak - lennének. Mert valahogy még sem jött át teljesen. Amikor még hónapokkal korábban (de lehet volt már egy éve is) a bemutatóját láttam, hát teljes eksztázisba estem és visító röhögésem közepette csak annyit tudtam kinyögni, hogy "kell kell kell!". Sajnos itt is az helyzet áll fenn, hogy a trailerben elég sok poént ellőttek és a filmben már nem maradt elég.  

A történet szerint Fabious (James Franco), a hős herceg és leendő király megmenti szépséges szerelmét (a tényleg gyönyörű Zooey Deschanel) a csúnya küklopsztól és már épp az esküvőre készülnek, amikor Leezar (Justin Theroux) a gonosz mágus megjelenik és elrabolja a leendő arát. A folytatást könnyű kitalálni: Fabious útra kél, hogy újra kiszabadítsa szíve választottját. Ebben - kénytelen-kelletlen - segítségére lesz kétbalkezes testvére Thadeous (Danny McBride) és annak fura szolgája Courtney. Útjuk ezer veszélyen át vezeti őket, ahol egy öreg varázsló kielégítése csak a kezdet. Később azt is megtudhatjuk, hogy miért menő karikára fűzött állati péniszt a nyakunkban hordani, na meg találkozhatunk a fehérneműre vetkőzött Isabellel (Natalie Portman), aki szintén a fura trióhoz csapódik. Több titkot nem szeretnék elárulni a sztoriból, még csak annyit, hogy hőseinknek igencsak sietniük kell, mert a két hold egyesülésekor, a 90 éves, még mindig szűz - de állandóan a szexről beszélő - Leezar is egyesülni fog Isabellel és akkor vége a világnak. A filmbeli poénok jók, de leginkább Dannytől származnak, aki azért nem képes egyedül az egész filmet elvinni a hátán. Persze ott van mellette még 3 szupersztár, de valahogy ... nekem olyan érzésem volt - lévén szó itt is paródiáról van szó, a lovagos-királynőmentő -, mintha egy gyengébb verziójú Trópusi Vihart néznék. A poénok eléggé a szex és a fű köré vannak építve, ami jó-jó, de nem eléggé. 
Összegzésként azt mondom, megfelelő esti vígjáték, a kreténebb és káromkodósabb fajtából, haverokkal-barátnővel és néhány sörrel.

Szólj hozzá!

Címkék: király natalie portman zooey deschanel james franco your highness justin theroux danny mcbride david gordon green

A bejegyzés trackback címe:

https://muvi.blog.hu/api/trackback/id/tr313293936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása