HTML

Van Tévédben minden jó

2012.01.09. 09:30 :: jmc

Bárcsak ezt őszintén mondhatnám. Igen, természetesen a Karácsonyról van szó, pontosabban a hazai televíziós csatornák Ünnepi (értsd: Karácsony + Szilveszter) kínálatáról. Egyszerűen SIRALMAS. De komolyan. Azt se tudom hol kezdjem, mert legszívesebben olyanokat írnék le, amiket egyáltalán nem ildomos. Bár még csak 20-as éveim közepén járok, de emlékszem jól, hogy 5-10 évvel ezelőtt igenis volt ünnepi műsor. Karácsonykor voltak karácsonyi filmek, igen Télapu és Reszkessetek betörők, de még mindig jobb, mint Shrek, az Elvarázsolt Kastély és társai?! Örülök, hogy idén volt Bud Spencer és Terence Hill, legalább az könnyed szórakozás volt, csak tiszta szégyen, hogy 40 éves filmekre telik a kereskedelmi csatornáknak. És Szilveszter este? Men In Black? Ezeréves Sas-kabaré? Való Világ? Mi a f*szom? Ennyire semmibe veszik a nézőt?

Emlékszem, évekkel ezelőtt volt komoly bakiparádé, viccess gegek, híradó, műsorok, Sas Józsi meg Dáridó Lajcsival! Mai szemmel nézve ez már "cikinek" tűnhet, de szemrebbenés nélkül állítom, hogy az emberek élvezték és jól szórakoztak, mert legalább szilveszteri hangulat volt. Persze én nem azt mondom, hogy az év utolsó napján otthon kell ülni és a dobozt bámulni, vagy Karácsonykor a család helyett Tvzni. De szégyenteljes dolog, amit ilyenkor idehaza a Tv csatornák művelnek. És itt most elsősorban a 2 nagyra gondolok és a közszolgálatira.  És csodálkoznak, hogy az emberek kalózkodnak és töltik a filmeket? Hát mit nézzenek? Mit kínál fel nekik a Média Szilveszter este? VV Kingát? Menjenek a p*csába. A kis csatornákat nem bántom, azok jóval kevesebb pénzből kihoznak amit tudnak és ez rendszerint sokkal jobb, mint a másikoké. Ja még valami. Azt megértem, hogy egy Film+ palettája eléggé sokszínű, ilyen-olyan minőségű mozgóképekkel. De, hogy a 2 nagy csatorna Asylum filmeket reklámoz be és ad le főműsoridőben, az olyan szinten felháborító, hogy szavakat nem találok rá. Hogy miről beszélek? Elmesélem.

Tavaly mondtam a Kedvesemnek, gyere nézzük meg a "2012"-t, nagyon jópofa kis világvége film, jó látványvilággal, tetszeni fog. Erre az volt a válasz, hogy ááá azt már látta és nagyon rossz volt. Kérdem tőle, hogy hogy, miért? Hát azért, mert nagyon gagyin néz ki és hogy lehet úgy vége, hogy a nő megszül egy gyereket. Mondom mi van? Ez nem az a film. És biza akkor derült ki, hogy valamelyik kereskedelmi csatorna (ahogy Hofi mondta: nem csatorna, kanális) kb vasárnap este 8kor, az év világvége filmjeként leadta az Asylum által készített low-budget koppintást és borzalmat. Hát ennyit erről.

Remélem senkit nem bántottam meg, mindenkinek tisztelem az egyéni ízlését, ez csupán szubjektív véleményem volt. BUÉK
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://muvi.blog.hu/api/trackback/id/tr863530711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása